Jeg vokste opp i Bud på Romsdalskysten, med foreldre og en 2,5 år yngre søster.  Hustadvika var ”nærmeste” nabo.   Jeg er nå bosatt i Klæbu, etter å ha bodd ulike steder i begge Trøndelagsfylkene. Jeg har en yngre søster, Karin, har 2 flotte jenter – Lisa Birgitte og Anna Linnea, som jeg er stolt tante til. ☺

Interessen for dyr, spesielt hund og hest, har alltid vært der. Fra jeg kunne gå, var jeg mammas ”mareritt", med tanke på dyr  - og spesielt hunder”. Var det en hund i nærheten, kunne hun være ganske sikker på at jeg slapp alt jeg hadde i hendene og styrtet bort til den for å kose.

 Allerede i 4-års alderen var jeg hyppig gjest hos en av gårdbrukerne i ”Buaværet”, for å ”hjelpe til” i fjøset. Jeg trasket i hælene på ham, ofte hele dagene. I voksen alder har jeg ofte lurt på hvor i alle dager han tok tålmodigheten fra. ☺

Interessen for hester kom også som nevnt ganske tidlig. Gikk mitt første – og eneste – ridekurs som 12-åring. Har holdt på med både islandshester og kaldblodstravere. Har prøvd forskjellig innen hestesport, både sprang og litt dressur. Har også vært ”cowgirl” noen ganger.

I sommerferiene på ungdomsskolen var jeg dagstøtt på en annen gård i bygda. Her var jeg med på både foring og å leie kyrne ut på beite. I løpet av disse somrene fant jeg ut at jeg ville ta utdanning innen landbruk.

Endte tilslutt opp med utdanning innen landbruk og naturforvaltning. Har hatt mange ulike jobber opp gjennom årene, men i dag jobber jeg innenfor offentlig landbruksforvaltning.

Jeg fikk min første hund 15 år gammel, i 1982. Dette var Stella, en ganske spesiell dame med helt klare meninger om det meste. Med datidens metoder for hundeoppdragelse lærte hun meg mye om hvordan man ikke skal trene hund. Resultatet var rett som det var ganske så såre hender.

Min neste hund var Tarek, som jeg overtok gjennom noen som drev med omplassering. Men ham våknet interessen for lydighetssporten for fullt. Og vi fikk med oss noen konkurranser i lydighet kl I, før skolegang og stadige flyttinger satte en stopper for det. Neste hund, Keila, kom i hus i mars 2000. Med henne har jeg konkurrert i lydighet og agility. Vi rakk og debutere i Eliteklassen, før Keila ble pensjonert fra lydighetskonkurranser.

Jeg har hatt flere verv i ulike hundeklubber. Synes dette er både morsomt og lærerikt. Jeg er også utdannet instruktør trinn 1 gjennom NKK, og har regelmessig kurs i regi av hundeklubber i Trondheimsregionen. Jeg er også redaktør for Trønder Bælger´n – medlemsbladet til NBFK, avd. Trøndelag.

Jeg kan også ha private kurs som bl.a valpekurs, grunnkurs, konkurranselydighet og innføringskurs i spor.

Har selv gått en del kurs opp gjennom årene for ulike instruktører:

Konkurranse-lydighet: Øystein Ødegård, Elisabeth Sønsterud, Niina Svartberg, Anne Lise Ytreberg og Heidi Linnerud

Agility: Unn Kristin Græsmann, Bård Iversen og Thomas Thiesen.

 Bruks: Gunnar Aagesen, Per Finn Ødegårdsstuen, Ronny Lauten, Ellinor Antonsen, Claus Stokland og Geir Land.

Jeg driver aktivt med mine hunder, i både lydighet, agility og noe bruks (spor). Planen er å ha et valpekull nå og da. Målet med min avl er å avle fram friske og rasetypiske hunder med gode bruksegenskaper.